Een luxe interieur creëren met houten wandpanelen? Zo doe je dat

Houten roomdivider

In dit artikel

In luxe interieurs wordt vaak gebruikt gemaakt van (op maat gemaakte) wandpanelen. Het geeft een interieur een verfijnde en natuurlijke uitstraling en werkt vaak als verbindend element tussen de andere gekozen materialen en afwerkingen. Door het hout slim in te zetten kun je ruimten opdelen, of juist een behaaglijk gevoel creëren voor een bepaalde functie. Hieronder vind je voorbeelden van een luxe interieur waarin gebruik gemaakt is van houten wandpanelen.

Scheidingswand houten latten werkplek


Stijl luxe appartement

Dit luxe appartement in Sint Petersburg is vorm gegeven door de ontwerpers van DE&DE Studio. In de ruime appartementen aan de Peterhof-snelweg vormen donkere kleuren en hout de rode draad. De ontwerpers hebben een modern interieur gecreëerd met het comfort van een alpine chalet!

Er zijn veel rijke houten texturen gebruikt, met een scala aan variaties op de houten lattenwand als een terugkerend thema. De lambrisering is niet alleen decoratief ingezet, maar ook als een middel om zones te creëren. Open lamellen zorgen voor een subtiele scheiding van gebruikszones, zonder de zichtlijn te blokkeren. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. Tegenover de harde rechte uitstraling van de wanden en plafonds staan de grote ronde verlichtingsarmaturen en lampen met lussen. Verder is er slim gebruik gemaakt van kamerplanten.


Woonkamer met wandpanelen

Een thuiskantoor is gescheiden van het lounge gedeelte door een gedeeltelijke scheidingswand van latten. De open lamellenstructuur zorgt ervoor dat er nog steeds interactie tussen beiden ruimten kan plaats vinden, maar geeft toch een duidelijke afbakening van de werkplek. Het goud in de kunstwerken zorgt voor een reflectie van licht, een glans als tegenhanger van het hout.
De ronde vormen van de wandlampen vormen een contrast met de lineaire plafondverlichting en rechte latten.

Tegelijkertijd helpen de houten latten tegen de wand een gezellig hoekje te vormen voor de sofa. Die bestaat overigens uit modulaire zitelementen, die je kunt verschuiven en aanpassen naar je behoefte op dat moment. De moderne haard met open vuur verwarmt de open woonkamer ook figuurlijk.

De houten lattenwand loopt door over het plafond van de woonkamer, en sluit aan bij de scheidingswand. De geïntegreerde verlichting accentueert het ontwerp.


Keuken met maatwerk lattenwand

In de eethoek zijn de houten latten in een meer organische vorm toegepast, een patroon van golven die uitdijen en dalen.
De donkere houten eettafel is afgestemd op de walnoothouten wandkasten in de keuken, grijze moderne eetstoelen matchen dan weer met de zachtgrijze onderkasten. Boven de ontbijtbar hangt een lamp waarin een bloempot verwerkt is, met daarin een groene hangplant. Dit geeft echt een fris accent aan de ruimte. Ook hier is weer gebruik gemaakt van verlichting in ronde vormen.


Slaapkamer met latten hoofdbord

In de master bedroom vormen diepe houttinten de basis, over de vloer, een lamellenwand bij het hoofeinde die wederom doorloopt op het plafond. Ingebouwde LED-strips doorbreken de duisternis en sturen je ogen met het design mee. De vloerlampen hebben een ovale vorm die doet denken aan de verlichting in de woonkamer.


Badkamer houtlook tegels

De badkamer biedt een ware luxe spa ervaring. Het warme hout vormt een contrast met donker en harder steen. Een beetje groen breekt de harde lijnen. Wil je ook zo’n soort wand achter je bad of in de douche? Kijk dan eens naar de tegels … en …..


Kinderkamer roomdivider latten

In de kinderkamer is eveneens een scheidingswand van latten geplaatst. Hier in meer geometrische vorm. Door iets meer wit en pastelkleuren toe te passen voel je duidelijk dat deze ruimte een ander doel heeft, terwijl de houten basis wel wordt doorgevoerd.

Vond je dit artikel inspirerend? Deel of pin het!

Share on pinterest
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Over de auteur
Maaike

Maaike

Na de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten afgestudeerd aan de Universiteit Leiden met als focus Design & Architectuur. Maaike is gek op design in de breedste zin van het woord. Naast de inrichting van haar droomhuis houdt ze zich bezig met mode. Ze deelt haar vondsten op diverse online platforms.

Anderen lezen ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *